Kostnader
Fjernvarme er en stabil og miljøvennlig energiløsning som ofte lønner seg totaløkonomisk sett for et byggeprosjekt. Når du bygger med fjernvarme, vil anleggsbidraget avhenge av forhold som avstanden til nettet og grunnforholdene dine.
I det store bildet, er det å investere i fjernvarme som energiløsning bra for både lommeboka, komforten og miljøet. Her har vi samlet en oversikt over priser for fjernvarme i ulike steder i landet, informasjon om spotpriser, prismodeller, returtemperatur og anleggsbidrag.
Prisark
Fjernvarme følger de lokale strømselskapenes priser, og prisene varierer derfor etter hvor i landet du er. Vi har prisark for hver by. Næringskunder og private har ulik prismodell. For å finne din pris må du i tillegg ta hensyn til spotprisen.
Spotpris
For å finne din pris må du i tillegg ta hensyn til spotprisen. Vi benytter månedsmiddel pris. For å finne din spotpris endrer du valuta til NOK og sjekker for området du bor i. Prisen oppgis i NOK/MWh (1 MWh = 1000 kWh).
Totaløkonomi
Statkraft har som mål å gi deg som kunde den beste energiløsningen når det gjelder både økonomi, miljø, smarte og innovative løsninger og driftssikkerhet.
Les mer
Anleggsbidrag
Anleggsbidraget gjenspeiler kostnaden ved fremføring av fjernvarme. Kostnaden avhenger av avstanden til nettet, grunnforholdene og plasseringen av teknisk rom med kundesentral.
Les mer
Priser
NVE setter rammen for hvilken pris fjernvarmeselskapene kan ta. De har bestemt at fjernvarmeprisen ikke skal overstige strømprisen når man summerer nettleie, avgifter og spotpris. For å sikre at vi...
Les mer
Prismodell
Fjernvarmeprisen er underlagt energiloven og fram til 1.juli 2022 fulgte vi strømprisen i det gjeldende nettområdet. Det gjør vi fortsatt for næringskunder. 01. juli 2022 innførte nettselskapene fak...
Les mer
Returtemperatur og volum
I Trondheim ble returtemperatur en del av prismodellen i 2014, og høsten 2018 ble det innført i resten av landet. Vårt anlegg på Gardermoen vil ikke omfattes av denne ordningen.
Les mer